Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pilates

Pilates

 

 

A Pilates torna segít az izomzat feszessé tételében és a karcsúság megőrzésében, a törzsizomzat stabilizálásában.
Ízületkímélő hatásának köszönhetően hatékony segítség derékfájás, csípő-, térd- és egyéb mozgásszervi betegségek esetén is, illetve azok megelőzésére.

A Pilates gyakorlatok egyenletesen, fokozatosan egymásra épülő, egyénre szabott feladatokból állnak, amelyek elősegítik az izomzat harmonikus egységként történő működését. Emellett a Pilates torna egy speciális légzéstechnikát is magába foglal, amely remek feszültségcsökkentő, stresszoldó hatású, továbbá alkalmazásával megnövelhető a szervezet oxigénellátása és fokozható a fizikai teljesítmény is.

 

pilates.jpg

 

A Pilates torna kidolgozója, Joseph Pilates több mint 500 különböző gyakorlatot fejlesztett ki. Első stúdióját New Yorkban nyitotta 1926-ban, tanítványai közé tartoztak olyan táncnagyságok, mint Martha Graham és George Balanchine.

A talajon végezhető Pilates gyakorlatok mellett a torna magába foglal néhány speciális, Pilates gépeken végezhető feladatot is, amik révén az izomzat a szokványos ízületi terheléstől eltérően, nyújtással erősíthető.

A Pilates torna egykor a hollywoodi sztárok titkos edzésmódszere volt, de napjainkban is eme technika segítségével őrzi meg fiatalos erőnlétét és alakját számos híresség (pl. Madonna, Jennifer Aniston, Julia Roberts,Keanu Reeves).

Az AmpliFit Stúdióban a nemzetközi diplomával rendelkező tapasztalt tanár Bárdics Eszter vezetésével sajátíthatja el a módszert.