Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FLABÉLOS

A FLABéLOS gyártójáról

 

A szingapúri OTO Bodycare közel 30 éves múlttal és orvosbiológiai tapasztalattal gyárt innovatív, az optimális egészségi állapot megőrzését célzó (healthcare) eszközöket, amelyekre a kiváló minőség, a hatékony működés és az elérhető ár jellemző. Termékeik közül a legnagyobb népszerűségű FLABéLOS alakformáló mozgásterápiás készülék jelenleg közel 30 országban kapható. Világszerte ma már több mint félmillió elégedett vásárló használja a készüléket rendszeresen, látványos eredményeket elérve általa.

 

Miért van szükség a FLABéLOS-ra?

 

Rohanó világunkban nem jut elég idő a mozgásra, sportolásra. Szinte egész nap ülünk, mindössze a népesség 10-15%-a sportol rendszeresen. A többség szinte egyáltalán nem végez aktív testmozgást, aminek következtében súlyos egészségügyi problémák alakulhatnak ki. A mai népbetegségek zöme a mozgáshiányból fakad.

A mozgáshiánynak súlyos következményei lehetnek:

  • a szervezet teljesítőképességének gyengülése → fáradtság, energiahiány → gyengülő immunrendszer
  • növekvő izomgyengeség → tartáshiba, hanyag testtartás → gerincproblémák
  • ízületi szalagok, íz felszínek, porckorongok kopása → ízületi porckopás, ízületi meszesedés
  • koleszterin és trigliceridszint növekedés
  • csontállomány csökkenése, meggyengülése → csontritkulás
  • rossz bélműködés, szétzilált glükóz anyagcsere
  • magas vérnyomás → szív- és érrendszeri betegségek
  • túlsúly → inzulinrezisztencia → 2-es típusú diabétesz

 

Mire jó a

FLABéLOS?

 

A FLABéLOS megoldást kínál a mozgáshiány problémájára, mert rövid idő alatt, kényelmesen, ugyanakkor hatékonyan mozgatja át az egész testet, az izmokat, beleértve a más módon nehezen edzhető mélyizmokat is. Használatával ugrásszerűen javulhat az általános kondíció, jó eséllyel megelőzhetőek a mozgáshiány okozta megbetegedések, és a túlsúly csökkentésében is rendkívül hatékony segítség lehet.

A FLABéLOS 10 perc alatt egy körülbelül 45-50 perces edzésnek megfelelő izommunkát (izomösszehúzódást) generál. Miként lehetséges ez? A rendkívül gyors (akár 20Hz) billegő mozgás során az izomösszehúzódások száma olyan nagy, hogy 10 perc alatt a kontrakciók többszöröse jön létre az izmokban, mint bármilyen hagyományos sportnál (másodpercenként akár 30-60 izomösszehúzódás is létrejöhet). Mindez akaratlanul jön létre, mivel a készülék a szervezet automatikus egyensúly-megtartó, helyzetérzékelő reflexeit használja fel. Használata tehát sokkal kevésbé fárasztó, mint a hagyományos edzéseké, és nem kell hozzá akkora motiváció és akaraterő sem. Nem terheli a szívet és az ízületeket olyan mértékben, mint például a súlyzós edzés vagy futás. Mindezek miatt a FLABéLOS nagy túlsúllyal és idősebb korban is biztonsággal használható. A FLABéLOS-t NEM a mozgás HELYETT javasoljuk alkalmazni, hanem azokban az esetekben, amikor a hagyományos sportolás nem vagy nehézkesen lehetséges (pl. nagy túlsúly, rossz kondíció, ízületi problémák, túlterheltség és időhiány).

Kinek ajánljuk

 

A FLABéLOS minősített orvostechnikai eszköz

 

A FLABéLOS-t a hamburgi MedCert Intézet nyilvánította orvostechnikai eszközzé. A FLABéLOS-t orvosi háttérrel rendelkező termékfejlesztők tervezték, majd hosszú időn át különböző nevesklinikákon tesztelték, többek közt Ausztráliában, a Health CentralOTI-n.

A készülékünk közel egy évtizedes nemzetközi sikere miatt számos hasonló, ám a FLABéLOS hatékonyságát meg sem közelítő készüléket gyártanak a világban. Ezen eszközöknél azonban nem bizonyított, hogy az eredeti, 40 éve létező WBV technológiát használják, és orvosi termékfejlesztői hátterük sincs, sem tapasztalatuk más egészségügyi készülék gyártásában, így ezek a „másolat” készülékek hatásossága nem garantált.

Orvostechnikai Eszköz

 

A FLABéLOS működési elve

 

A FLABéLOS billegő-mozgó padján állva sorozatos egyensúlyvesztés következik be, amely beindítja a központi idegrendszert, az agy pedig utasítást ad az egyensúly fenntartásában részt vevő összes izomnak a korrigálásra. Azaz az izomzat automatikusan "ellentart", hogy egyensúlyban maradjunk. A helyzetmegtartó reflexeink működésbe lépnek, ami jelentős izommunkát eredményez. Fontos azonban, hogy az ízületeinket és a szívet ugyanakkor nem terheljük meg. Ez az izommunka az akaratunktól függetlenül következik be, az izmokban egy helyzetérzékelési receptor alapján jön létre, és olyan gyorsan történik, hogy egyetlen másodperc alatt akár 30-60 izomösszehúzódást is elérhetünk. Ezt a hatékonyságot tudatosan, edzőtermi körülmények között lehetetlen előidézni.